Dirigent


Sinds zomer 2017 staat Apollo onder leiding van Jeroen Oosterwijk uit Groningen. Aangedragen door onze vorige dirigent Jaap Wils.

Jeroen Oosterwijk (1992) is geboren en getogen in Mantgum,Friesland. Op 9 jarige leeftijd begon Jeroen zijn muzikale carrière op trompet bij de fanfare ‘Harmonie Weidum’. Op 12 jarige leeftijd werd de overstap naar slagwerk gemaakt. De eerste slagwerklessen kreeg Jeroen van Jan Geert Nagel. Na het behalen van het VWO Diploma is Jeroen begonnen aan de studie: Docent Muziek aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Na 3 jaar Docent Muziek is Jeroen ook begonnen aan de Bachelor Slagwerk aan hetzelfde Prins Claus Conservatorium. Op het Prins Claus Conservatorium krijgt hij les van: Joeke Hoekstra, Luuk Nagtegaal en Tatiana Koleva. Naast zijn reguliere lessen heeft Jeroen Masterclasses bij gewoond van: Theodor Milkov, Bogdan Bacanu en Frank Epstein. Naast zijn studie remplaceert Jeroen regelmatig bij verschillende amateur en (semi)professionele orkesten in zowel de HaFaBra als in de symfonische wereld.

 

Oud dirigenten:

2015 tot 2017             Jaap Wils

Jaap Wils is in 1992 geboren in Marum. Als kind speelde hij euphonium en later besbas bij de plaatselijke showband. Toen Jaap op de middelbare school zat is hij in Augustinusga gaan spelen bij de fanfare. Dit heeft zijn interesse gewekt om door te gaan in de muziek. Hij heeft er toen voor gekozen Docent Muziek te gaan studeren aan het Prins Claus Conservatorium. Tijdens deze studie kwam hij er achter dat hij meer wilde doen met blaasmuziek. Daarom is Jaap directie HaFaBra gaan studeren bij Klaas van der Woude en Tijmen Botma. Tijdens zijn studie is Jaap lid geworden van de Bazuin Oenkerk, waar hij besbas speelt. Inmiddels is Jaap klaar met de studie Docent Muziek en geeft hij twee dagen les in het voortgezet onderwijs. Hij studeert ook nog twee dagen directie.

2010 tot 2015             Stefan de Groot

2003 tot 2010            Djoke Rispens

1993 tot 2003            Koop Meindert Schokker

1992 tot 1993             Piet Visser

1983 tot 1992             Inno van den Berg